суботу, 21 січня 2012 р.

Лопата позиційної війни

Мої знахідки.
Колекція періоду Першої світової війни




Артифакт
Окопна лопата Війни 1914–1918 років яка отримала назву “окопної війни” “trench warfare”. 

Окопна війна розроблялася з урахуванням провалу плану Шліффена.
План Шліффена — проект плану стратегічного розгортання німецької армії і задум ведення операцій на початку Першої світової війни Німеччиною на два фронти: проти Франції і проти Росії.
На початку війни німецькі війська зазнали поразки у Марнській битві 1914 р. План Шліффена провалився, і це привело до введення окопної війни. 

Майже всі окопи були досить глибокі. Людина, могла стояти прямо, щоб не попастися на очі ворогу. Однак у випадках, коли вони не були достатньо глибокі люди сиділи або повзли протягом усього дня, тому що ворожих снайперів було так багато, як волосся на голові солдат. 


Траншеї були сформовані зигзагом, на відміну від прямих ліній. Це повинно було запобігти нападу та допомогло зменшити наслідки вибухів від снарядів. 

Умови життя в окопах були дуже важкі і дуже негігієнічні. Військові спали в маленьких отворах, вирізаних в траншеях відомі як "аути вирили". 


Солдатам часто доводилося стояти у воді по щиколотоку, іноді навіть по коліна, і це завдавало їм страждання. Люди вмирали від хвороб, отруєнь а в зимку знаходили їх заморожині тіла.

Війна на виснаження забрала тисячі життів, хоробрих солдат.

Немає коментарів: